Web Analytics Made Easy - Statcounter

بلوک های ۱ و ۲ درصدی سهام پتروشیمی خلیج فارس به صورت نقدی به ترتیب در روزهای ۱۱ و ۱۲ دیماه و بلوک ۱۵ درصدی سهام آن شرکت به صورت ۳۰ درصد نقد و بقیه اقساط ۴ساله اقساط در روز ۱۵ دیماه در بورس واگذار می شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حسین قربانزاده در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که با حضور مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس صبح امروز(چهارشنبه) برگزار شد، گفت: با توجه به قرار گرفتن نام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در فهرست واگذاریهای سازمان خصوصی‌سازی، پس از برگزاری جلسات متعدد در ستاد اقتصادی دولت و هیات واگذاری مقرر شد بلوک 18 درصدی سهام این شرکت در قالب بلوکهای 15، 2 و 1 درصدی در بورس واگذار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کل سازمان خصوصی سازی افزود: بلوک های 1 و 2 درصدی سهام این شرکت به صورت نقدی به ترتیب در روزهای 11 و 12 دیماه و بلوک 15 درصدی سهام آن شرکت به صورت 30 درصد نقد و بقیه اقساط 4ساله اقساط در روز 15 دیماه در بورس واگذار می شود.

وی با اشاره به این که در روزهای آینده اهلیت متقاضیان این بلوکها در کارگروه پالایش اهلیت سازمان خصوصی سازی بررسی خواهد شد، اضافه کرد: در صورت واگذاری این بلوک 18 درصدی در بورس به نوعی بزرگترین عرضه تاریخ بورس و همچنین بزرگترین عرضه تاریخ خصوصی سازی اتفاق خواهد افتاد.

قربانزاده گفت: نکته قابل توجه در زمینه واگذاری هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس این است که بعد از واگذاری این سهام چه اتفاقی برای این مجموعه خواهد افتاد. بر این اساس باید گفت از سال 92 و پس از واگذاری این شرکت شاهد بهبود شرایط آن از نظر سودآوری، اشتغال و .. هستیم و به همین دلیل امیدواریم که با این واگذاری، کارایی مجموعه هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس افزایش پیدا کند.

مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس هم در این نشست گفت: از سال 91 با واگذاری شرکتهای پتروشیمی قرار بر این شد تا مجموعه سهام شرکتهای پتروشیمی در قالب هلدینگ واگذار شوند و بر همین اساس سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در سال 92 در بورس عرضه شد.

جعفر ربیعی اذعان داشت: در آن زمان 15 شرکت وارد این هلدینگ شدند که از این 15 شرکت 6 شرکت زیانده بودند و امروز خوشبختانه هیچ شرکتی زیانده نیست.

وی ادامه داد: مجموعه سود این شرکت در سال 91 و پیش از واگذاری 3200 میلیارد تومان بوده که در سال 99 این میزان به 45 هزار میلیارد تومان رسیده که 25 برابر افزایش یافته است.

وی اعلام‌کرد: اکنون پس از هشت سال، دیگر هیچ شرکت زیان‌دهی در هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس حضور ندارد و یکی از آثار خصوصی‌سازی در صنعت پتروشیمی این است که همه شرکت‌ها با سوددهی خوبی همراه بوده اند.

ربیعی گفت: در سال 91 و قبل از خصوصی‌سازی، مجموعه سود شرکت‌های تابعه هلدینگ خلیج فارس سه‌هزار و 200 میلیارد تومان بود اما در سال 99 این عدد به 45 هزار میلیارد تومان رسید و حدود 15 برابر شد. در سال 1400 به‌طور حتم این عدد  افزایش پیدا می‌کند  و مجموعه سود شرکت‌های تابعه هلدینگ خلیج فارس به حدود 70 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس خاطرنشان‌کرد: یکی از نگرانی‌های موجود این است که در صورت خصوصی سازی شرکت‌ها کارگران بیکار خواهند شد، در حالی که در هلدینگ پتروشیمی این اتفاق رخ نداده و اشتغال این شرکت به دلیل وجود پروژه های جدید 2 برابر شده و از 12 هزار نفر به حدود 25 هزار نفر افزایش یافته است.

ربیعی ادامه‌ داد: در سال 91 سرمایه هلدینگ خلیج فارس حدود 250 میلیارد تومان بود، در حالی که سال گذشته سرمایه پتروشیمی خلیج فارس به 28 هزار و 700 میلیارد تومان رسید و ممکن است تا پایان سال جاری این عدد به 50 هزار میلیارد تومان برسد؛ ضمن این که سرمایه این شرکت نسبت به قبل از واگذاری 20 برابر شده است.

ربیعی اظهار داشت: در زمان عرضه سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس هیچ یک از شرکتهای زیرمجموعه آن در بورس حضور نداشتند اما در حال حاضر شرکتهای پتروشیمی مبین، مبین انرژی، فجر انرژی، پتروشیمی فارس، آریا ساسول، پتروشیمی تندگویان، پترول، پتروشیمی ارومیه، پتروشیمی بوعلی، پتروشیمی نوری و پتروشیمی لردگان در بازار سرمایه حضور دارند و پتروشیمی های الوند و بندر امام هم در نوبت ورود به بورس قرار دارند که همه این موارد بعد از خصوصی‌سازی این هلدینگ اتفاق افتاده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اصل ٤٤ بورس تهران اصل ٤٤ بورس تهران هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس هزار میلیارد تومان هلدینگ خلیج فارس درصدی سهام خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۰۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از مدت‌ها بحث و گفت‌وگو برای واگذاری سهام دو باشگاه ورزشی بزرگ تهران، اواخر فرودین امسال سازمان خصوصی‌سازی آگهی واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را منتشر و قیمت پایه و شرایط عرضه سهام این باشگاه‌ها را اعلام کرد.

در همین راستا مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه در فرابورس آغاز شد و در نهایت سهام سرخابی‌ها به فروش رفت؛ اگرچه واگذاری این باشگاه چندان به فرآیند واقعی خصوصی سازی شبیه نبود و بیشتر به نظر می رسید که آن‌ها صاحبان فرمایشی جدیدی یافته اند؛ اما به هر جهت در این مزایده هلدینگ بزرگ خلیج فارس ۸۵ درصد سهم باشگاه استقلال را خریداری کرد و کنسرسیوم بانکی، صاحب سهام پرسپولیس شد.

واگذاری سرخابی‌ها تأثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد

برای بررسی تأثیر این واگذاری بر این دو باشگاه و بازار سرمایه، حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه درباره فروش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به صاحبان جدید آنها در بورس به خبرنگار آنا گفت: واگذاری سرخابی‌ها تاثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد؛ اما خریداران آنها که از شرکت‌های بورسی می‌توانند دوران جدیدی از نظر شفافیت در پیش بگیرند.

وی ادامه داد: این باشگاه‌ها اگرچه بورسی هستند؛ اما شفافیت لازم و افشای اطلاعاتی که در مقررات بورسی هستند را رعایت نکرده اند. به همین دلیل اگر ساختار مدیریتی این باشگاه‌ها بتوانند دستخوش تغییرات مثبت شوند و بر اساس دستورالعمل‌های تیمداری اداره شوند و سیاسی‌کاری از آنها حذف شود، ممکن است که اتفاقات خوبی برای این دو باشگاه و مالکان جدید آنها رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از جمله مهترین تغییراتی که می‌تواند در روند این دو باشگاه تغییرات مثبتی را پدید آورد، این است که نسبت به دریافت حق پخش بازی‌های این دو تیم اقدام شود. همچنین لازم است که مدیران این تیم‌ها رایزنی‌های لازم برای دریافت حق اتخاذ مستقیم تصمیمات اقتصادی را پیگیری کنند.

مانور‌های مدیریتی دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج می‌کند

وی تصریح کرد: با انجام این نوع مانور‌های مدیریتی می‌توان این دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج کرد. شایان ذکر است که شرکت‌هایی که این دو باشگاه را خریداری کرده اند از نظر توانایی مالی و نیروی انسانی متخصص در شرایطی هستند که می‌توانند وضعیت تأمین سرمایه پولی و نیاز کادر مدیریتی ماهر در این مجموعه‌ها را برطرف کنند؛ از این رو تحول این دو باشگاه کاملاً در دسترس است.

میرمعینی گفت: باید دید که دست مدیران شرکت‌های جدیدی که صاحب این دو باشگاه شده اند تا چه حد در بنگاهداری باز است؛ در غیر این صورت تحول خاصی را در شرایط و درآمد و ارزش سهام این دو باشگاه نخواهیم دید؛ البته طبیعی است که از طرف مالکان جدید با توجه به این‌که بخشی از منابع آنها برای این خرید صرف شده، دخالت‌های ساختاری صورت گیرد.

وی ادامه داد: این دو باشگاه حالا مالکان پولداری دارند که اگر بتوانند مدیریت مناسبی را اعمال کنند، اتفاقات خوبی خواهد افتاد. حالا فقط می‌توان یک دوره منتظر ماند تا ببینیم مالکان جدید از نظر مدیریت باشگاه و مدیریت مالی چه می‌کنند. مدیر استراتژیک و مدیر مالی مناسب در بدنه مالکان این باشگاه‌ها هست، اما این‌که چقدر دست آنها برای ایجاد تغییر باز باشد، هنوز محل سؤال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • اعلام تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • تاریخ جدید واریز سود سهام عدالت اعلام شد
  • توافق خصوصی‌سازی و هلدینگ خلیج فارس بر تغییر نام استقلال
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس رسمی شد(عکس)
  • نکونام: انگیزه فراوانی برای بازی با تراکتور داریم/ با حضور هلدینگ خلیج فارس به آینده استقلال امیدواریم
  • نکونام: با حضور هلدینگ خلیج فارس به آینده استقلال امیدواریم
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • جواد نکونام: با حضور هلدینگ خلیج فارس به آینده استقلال امیدواریم